Inače recept je s coolke naše drage Zoke koja zaista ima jako dobre recepte i slanih jela a pogotovo deserta.Topla preporuka da ih malo pronjuškate.
Podloga 200 g digestiv keksa
100 g maslaca otopljenog
1 dcl prženih badema, lješnjaka
Ja sam iz podloge izostavila badema a ubacila žitne pahuljice od čokolade koje sam samljela zajedno s keksima.
Nadjev 3 dl slatkog vrhnja
3 dl kiselog vrhnja
150 g štaub šećera
12 g želatine u prahu
3 žlice soka od limuna
Za nadjev miksajte slatko vrhnje s šećerom ,a potom dodajte i kiselo vrhnje.Ja sam dio kiselog vrhnja zamijenila s svježim sirom.Želatinu pripremite po uputstvu s vrećice.Kad nabubri želatina . lagano je otopite.Malu količinu nadjeva pomiješajte s želatinom ,a onda i ostatak nadjeva fino zmiksajte u kremu.Pola kile jagoda operite i odstranite peteljke.Osušite jagode i gusto ih položite na podlogu, znači jednu do druge.Nadjev rasporedite preko jagoda i ukrasite tortu po želji.Stavite je u frižider na 2 sata da se dobro rashladi.
izvor: dilajla-svatarica.blogspot.com
No comments:
Post a Comment