Potrebno:
Kore100 gr putera150 gr čokolade100 gr šećera u prahu2 kašike brašna4 jaja
Fil350 gr čokolade1/2 l slatke pavlake3 kašike ruma3 kašike šecera u prahu
Ukrašavanje50 gr čokolade1 kašika ulja
Umutiti puter i
šecer u prahu. Dodati jedno po jedno žumance,
brašno i otopljenu čokoladu. Dobro izmešati. Na kraju dodati čvrst sneg od
belanaca i lagano izmešati varjačom. Veliki
pleh obložiti pek papirom, sipati pripremljenu smesu i peći na 200 stepeni oko
30 minuta.Ohladjenu koru preseći na pola. Čokoladu
izlomiti na manje komade, pomešati sa slatkom pavlakom i kuvati na pari dok se
ne dobije ujednačena smesa.Fil ostaviti da se hladi u frižideru 2 sata. U ohladjeni fil dodati šećer u prahu i mutiti dok se ne
dobije čvrst šlag. Na kraju dodati rum i još
malo mutiti.Na tacnu staviti koru, premazati je filom, prekriti drugom korom i
ukrasiti otopljenom čokoladom.
izvor: gasstrocity.blog.rs
No comments:
Post a Comment